Hymyilevän motoristin kevätpäivä 14.5.2016 1(3)

Hymyilevän motoristin kevätpäivä eli tuttavallisemmin HMKP on perinteinen motoristien kevättapahtuma. Se on ajokauden suurimpia tapahtumia osanottajamäärän perusteella.

HMKP vierailee joka kevät eri puolilla Suomea. Viimeksi olin itse mukana muutama vuosi sitten Lahdessa. Tänä vuonna oltiin Mäntsälässä, jossa järjestelyt hoiti hienosti paikallinen kerho Moosehead Bikers.

20160514_113716i

Blogin kirjoittaja Tommi lähdössä paraatiin.

 

Kokoontuminen ja lähtövalmistelut tehtiin Juustoportin alueella, johon oli opastus nelostieltä tienhaara 13:sta. Itse en paikkaa ennestään tuntenut, mutta hyvin se löytyi. Mooseheadin ja yhteistyökumppanien liikenteenohjaajat olivat paikalla näyttäen moottoripyörille paikat, jotta kaikki sujuisi hyvässä järjestyksessä.

Tätä 1. HMKP-raporttia kirjoittaessa en vielä tiedä mukana olleiden moottoripyörien määrää, mutta kyllä niitä usein noin 3000 on ollut.

Ilman selkeää opastusta ja liikenteenohjausta tilaisuus olisi ihan kaaos. Mäntsälän porukka selvisi mielestäni hienosti, eikä kuskien tarvinnut miettiä, mihin pyöränsä tunkee.

20160514_114605

Juustoportin parkkipaikan vilskettä ennen paraatia.

Paraatiin oli pyydetty tulemaan kello 11-12.30 välisenä aikana. Itse olin paikalla puoli kahdentoista maissa, jolloin keli oli vielä kuiva ja lämmintä noin 15 C.

Iltapäiväksi oli luvattu pientä sadetta, mutta eihän se motoristeja haittaa, kun nykyään kaikilla on vedenpitävät kuitu- tai nahka-asut.

Totta kai fiilis olisi ollut vielä parempi auringon paahtaessa, mutta Juustoportin alueella oli kiva odotella ja pitää vaikka pieni välipalatauko.

20160514_115427

Munkki ja musta kahvi tekee aina terää.

Kirjoitan lisää tilaisuudesta ensi viikolla, pysy kanavalla!

2 kommenttia artikkeliin ”Hymyilevän motoristin kevätpäivä 14.5.2016 1(3)

  1. Kyl nää on hienoja tapahtumia kun moottoripyöriä on tuhatmäärin! Täällä Jyväskylässä se järjestettiin 2013 ja pyöriä oli jotakuinkin 1100 tai jotain sinne päin. Itse en ollut siellä mukana mutta ehkä joskus jossain 🙂

    Tykkää

    • Juuri se paraati, kun mennään monta sataa pyörää kunnan läpi juhlapaikalle on todella hieno hetki. Ensi vuonna HMKP on taas jossain, kannattaa seurata nettiä. Erittäin suositeltava tilaisuus motoristeille.

      Tykkää

Jätä kommentti