Hymyilevän motoristin kevätpäivä 2016 2(3)

20160514_121434

Säpinää Mäntsälän Juustoportilla ennen paraatia.

Juustoportissa on juustofirman tehtaanmyymälän lisäksi mp-tarvikeliike Hanx, Pentikin keramiikkakauppa ym. palveluja, joten oli mukava odotella ostarilla ja vältellä sadetta. Ajovarusteet kyllä kestävät sateen, mutta silti ei olisi ollut kiva jo päivän tässä vaiheessa kastella niitä edes pinnalta.

Kello 13 maissa jännitys alkoi tiivistyä ja Mäntsälän HMKP 2016 saavutti huippukohtansa. Silloin oli odotettu vaihe eli moottoripyörien käynnistäminen ja kokoaminen letkaksi paraatiajoa varten.

20160514_131816

Kirjoittaja Tommin Bemari oli tietty mukana.

Yhteenkuuluvuuden tunne oli suuri, kun tuhatkunta moottoripyörää hörähti käyntiin. Siinä kohtaa ei korvatulppia kannattanut laittaa korviin, vaan nauttia saksalaisten, japanilaisten, amerikkalaisten, brittipyörien, italialaisten ja mitä niitä nyt olikaan murinasta, tärinästä, ulvonnasta, supatuksesta ja säksätyksestä täysin rinnoin.

Oli pyörässä sitten vakioputki tai jonkinlainen tehosellainen, niin satojen tuhansien kuutioiden yhtäaikainen laulu oli mitä kauneinta musiikkia kevätpäivään. Ennen lähtöä lämmitettiin hieman koneita ja kuunneltiin omaa ja toisten kulkupelien murinaa samalla, kun asettauduttiin jonoon.

20160514_132829

Suurlavan lähellä pysäköitiin kahdelle parkkipaikalle. Tässä mm. sininen BMW K1600GT.

Ajoreitti sujui maksimissaan 60 km/h nopeudella ja muutenkin nätisti ja ohjeiden mukaan. Matka oli vain noin 6-7 km, joten kauaa ei päästy nauttimaan muodostelmassa ajosta.

Kansaa oli katujen varsilla mukavasti katsomassa ja vilkuttamassa ja me vilkutimme takaisin sen kun kerkesimme. Hyvä fiilis säteili, vaikka taivas oli jo mennyt pilveen ja jokin tippa vettäkin ripotteli.

Mooseheadin väki kumppaneineen oli ohjaamassa liikennettä, jotta oudommatkin vieraat pysyivät reitillä ja jokainen osui jommallekummalle parkkipaikalle. Itse pysäköin menopelini sorapintaiselle parkkialueelle, johon oli kohteliaasti pantu maahan jopa vanerinpalat, joihin sivujalan sai laskettua. Huomaavaista! Näin pyörä ei pehmeällä soralla kaatuisi itsekseen.

20160514_132859

Liikenteenohjausta ja paraatin katselua.

Erään tiedon mukaan pyöriä oli paikalla noin 900 kappaletta, mutta en vieläkään ole löytänyt tarkkaa lukemaa mistään. Oli nyt tuhat tai yli, niin paljon joka tapauksessa ja kyseessä oli kesän suurimpia kokoontumisia maassamme. Voi olla, ettei kukaan edes laskenut pyöriä, mutta ilmoita, jos sinulla on tarkka määrä tiedossa.

20160514_132910

Paraatin loppuvaihetta Mäntsälän Suurlavan nurkalla.

Kirjoitan lähipäivinä vielä yhden postauksen HMKP2016:sta.

2 kommenttia artikkeliin ”Hymyilevän motoristin kevätpäivä 2016 2(3)

  1. Ruoat vaikuttivat hyviltä, mutta en viitsinyt takalaukkuun sentään ostaa päiväksi lämpiämään juustoja. Firman tuotteet ovat minustakin maukkaita. Ja kyllä ajovermeitä aina joskus pitää uusia, joten itsekin aina tutkiskelen valikoimaa.

    Tykkää

Jätä kommentti